Strapex Nederland

Meest gestelde vragen

Strapex heeft een lange historie in de verpakkingsindustrie. Neem a.u.b. contact op met één van onze experts als u op deze site geen antwoord kunt vinden op uw vragen. Zij zijn altijd bereid u te adviseren in het kiezen van de meest economische oplossing voor uw verpakkings situatie.

Aanvullend op de voorafgaande vraag naar het aantal te omsnoeren pakketten zijn ook de afmetingen van de pakketten van groot belang in het maken van een keuze voor een handapparaat of een standaard machine. Ook als we veel pakketten in een korte tijd moeten omsnoeren, bijvoorbeeld in de namiddag voordat ze worden overgegeven aan de pakketdienst, kan een standaard machine een voordeel zijn ten opzichte van een handapparaat.
Vandaag de dag wordt staalband voornamelijk gebruikt onder starre omstandigheden en/of voor zware toepassingen. Kunststof band, gemaakt van PP (Polipropyleen), wordt voor lichtere toepassingen gebruikt. Kunststof band, gemaakt van PET (Polyester) wordt voor de zware toepassingen gebruikt en is in sommige gevallen een goede vervanger voor staalband. Geautomatiseerde machines en handapparatuur voor het sealen (lassen) van kunststof band zijn normaliter kleiner en lichter dan de apparatuur voor de verwerking van staalband.
Staalband heeft gemiddeld het dubbele gewicht ten opzichte van een vergelijkbaar kunststof PET bandje. Kunstsof roest niet, is veelal gemakkelijker te hanteren dan staalband en heeft een grotere ingebouwde rek. Bovendien is staalband de afgelopen tijd steeds duurder geworden door de grote wereldvraag.
Afhankelijk van het product, wordt horizontaal of vertikaal omsnoeren, of soms zelfs beide gekozen. De omsnoering oriëntatie is specifiek belangrijk wanneer wordt overwogen voor de aanschaf van geautomatiseerde machines, omdat iedere machine slechts 1 richting kan verwerken. Het omsnoeringsband zelf oefent geen invloed uit op een horizontale of verticale toepassing.
Wanneer er slechts enkele omsnoeringen per dag worden gemaakt, of wanneer de omgeving (bijvoorbeeld buiten in het bos) onvriendelijk is, zijn zegels en handmatig bediende apparaten nog steeds een acceptabele en economische oplossing. Een zegelsysteem kan ook een goed back-up apparaat zijn voor meer geavanceerde methoden. Voor hele zware toepassingen, bijvoorbeeld in de houtindustrie zijn zegels en staalband omsnoeringen soms de enig juiste oplossing.
Beide processen worden gebruikt om instabiele pallet ladingen te beveiligen. Een toegepaste krimpfolie om een product geeft bescherming tegen vuil, weersinvloeden en ontvreemding. Krimpen verlangt normaliter een dure stationaire hitte opwekkende machine om een goed gekrompen hoes te verkrijgen. De hoes moet tevens van een behoorlijk dikke, dus dure, kwaliteit zijn voor een goed resultaat. Wikkelen echter is de toepassing van een rekbare film rond een product. Een veel goedkopere oplossing dus. Vaak heeft het zin om omsnoeren en wikkelen te combineren voor het meest economische verpakkingsdoel.
Als de presentatie van een product kritisch is, zal een advies gegeven worden om hoekbeschermers te gebruiken om schade aan de andere verpakking tot een minimum te beperken. Hoekbeschermers worden van verschillende materialen gemaakt en in vele afmetingen, dus vraag uw verpakkingsspecialist naar de beste oplossing voor uw product.
Kunststof band is zeer milieu vriendelijk. Het is vaak gemaakt van gerecycled materiaal en kan vaak heel eenvoudig weggegooid worden, of worden aangeboden bij een gespecialiseerd bedrijf voor hergebruik. Het is niet gevaarlijk en bevat geen schadelijke chemische stoffen. Staal is ook overal verkrijgbaar en het gebruikte materiaal kan worden verzameld en worden hergebruikt voor de productie van nieuwe metalen producten.

Roestvrijstalen hoog rendement machines